2024 Ritual

Saging, sage, salie, cleanse

Nu we het jaar 2024 binnen stappen, is het essentieel om even stil te staan en een ritueel te creëren dat ons in staat stelt om de lasten van het verleden los te laten en nieuwe intenties voor de toekomst te stellen.

Om dit ritueel van het loslaten van het oude en het zetten van nieuwe intenties uit te voeren, creëer je een cozy ruimte waar je je op je gemak en rustig voelt.

Begin met het reinigen van je ruimte met salie of palo santo om alle negatieve energieën te verwijderen.


Candle, crystals, ritual, mineraalstenen, kaars

Kies vervolgens mineraalstenen zoals:

Bergkristal voor helderheid,
Amethyst voor spirituele begeleiding,
Citrien voor het manifesteren van overvloed.

Plaats deze kristallen op een zuiver altaar of tafel samen met witte kaarsen die zuivering en een nieuw begin symboliseren en steek de kaarsen aan.

Denk na over het afgelopen jaar en identificeer negatieve ervaringen of emoties die je wilt loslaten. Schrijf ze op een stuk papier en verbrand het terwijl je je concentreert op het loslaten van deze energieën.

Intentions setting, nieuwe voornemens


Neem vervolgens de tijd om te mediteren en visualiseer wat je wenst voor het komende jaar. Visualiseer je doelen en geef ze positieve energie. Schrijf je nieuwe intenties of doelen op en plaats ze ergens zichtbaar als herinnering.

Sluit het ritueel af met dankbaarheid voor het afgelopen jaar en de intentie om het komende jaar positiviteit en groei in je leven te brengen.

Doof de kaarsen met de gedachte dat je de basis hebt gelegd voor een nieuwe start in het nieuwe jaar.


Dit ritueel kan dienen als een krachtige herinnering om de negatieve energie uit het verleden achter je te laten en de grenzeloze mogelijkheden van het nieuwe jaar te omarmen.

HAVE AN AMAZING YEAR!

 

Mineraalstenen nodig? Deze vind je HIER
Salie Smudges etc shop je HIER
Lees ook onze blogs hoe te smudgen met salie of palo santo.