Mineraalsteen armbanden links of rechts dragen.

 

Het belangrijkste bij het kiezen van een mineraalstenen armband is dat je een armband kiest met je hart. Dit wil zeggen, kies op je gevoel wat je het meeste aantrekt, zowel van kleur, vorm en die comfortabel zit en aanvoelt.

De belangrijke vraag van velen is, om welke pols moet je je armbanden dragen?

Het snelle antwoord is dat het helemaal van je eigen doelen afhangt! Of je nu intern of extern energieën wilt absorberen, bescherm jezelf tegen ongunstige energieën. Je linkerhand is de ontvangende (yin) hand, terwijl je rechterhand de gevende (yang) hand is.

Yin vertegenwoordigt vrouwelijke, ontvankelijke en passieve energie. Het wordt geassocieerd met kwaliteiten als zachtheid, stilte, duisternis en introspectie.
Yang symboliseert een meer mannelijke, actieve en dynamische energie. Het vertegenwoordigt helderheid, beweging, warmte en uiterlijke expressie.


Ze vertegenwoordigen de complementaire tegenpolen die samen een evenwichtig en afhankelijk geheel vormen, zoals zomer en winter of licht en duisternis.
Deze oude Chinese filosofie vertelt ons dat harmonie en evenwicht kunnen worden bereikt door de Yin en Yang energieën bewust te ordenen en op elkaar af te stemmen. Dit evenwicht bevordert een harmonieuze energiestroom, bekend als Qi, die ons welzijn positief beïnvloedt.

Veel kristalliefhebbers gebruiken deze theorie als leidraad bij de keuze aan welke kant ze hun armbanden willen dragen.

 

mineraalstenen dragen

 

 

ARMBAND DRAGEN AAN JE LINKERHAND

De linkerhand is de "ontvangende" hand.  Het dragen van je armband aan de linkerkant is gevoeliger, waardoor de energie van de mineraalsteen kan helpen bij interne veranderingen en behandelt de chakra's die bij die mineraalsteen horen.

De linkerkant van je lichaam wordt beschouwd als de Yin-kant, wat de ontvangende kant is. Dit betekent dat het de kant is die energie opneemt van de buitenwereld.
Het wordt geassocieerd met vrouwelijke energie, het onderbewustzijn en de maan.
Het vertegenwoordigt ook intuïtie, compassie, dromen en stilte.
Als je een mineraalstenen armband aan je linkerhand draagt, kun je de energie van de mineraalsteen absorberen in je eigen energieveld.
Deze krachtige verbinding kan bijzonder heilzaam zijn als je je intuïtie wilt ontwikkelen of aan je persoonlijke groei wilt werken.

Bv. Het dragen van rozenkwarts op je linkerhand, om de liefdesenergie van deze mineraalsteen te ontvangen en aan te trekken, is ongelooflijk heilzaam. Amethist kan bijvoorbeeld helpen de emotionele spanning te verlichten.

Bovendien zou slapen met je gereinigde mineraalstenen op je linkerhand je helpen om de energie van die steen te ontvangen omdat je 's nachts gevoeliger bent. Het belangrijkste is wel dat de mineraalstenen gereinigd zijn.

Mineraalstenen die kalmerend werken en die helpen bij emoties en nieuwe relaties aanmoedigen, zijn geweldig om aan je linkerhand te dragen. Deze stenen zijn onder andere:

Rozenkwarts,
Amethist,
Amazoniet,
Blauwe kantagaat,
Labradoriet,
Morganiet,
Malachiet,
Roze Toermalijn.

 

 

ARMBAND DRAGEN AAN JE RECHTERHAND

De rechterhand is de "gevende" hand. 

De rechterkant van het lichaam id de Yang-kant, de gevende kant, die wordt geassocieerd met assertiviteit, productiviteit en naar buiten treden in de wereld.
Men gelooft dat het dragen van een mineraalstenen armband aan de rechterhand helpt om de energie en eigenschappen van het kristal naar buiten te projecteren.
Dit betekent dat je de positieve invloed kunt delen met anderen en je intenties kunt manifesteren in de buitenwereld.
Het kan ook je vermogen versterken om actie te ondernemen, effectief te communiceren en je bezig te houden met de omgeving om je heen.
Dit kan gunstig zijn als je bijvoorbeeld probeert om doelen te manifesteren, kansen aan te trekken of je communicatievaardigheden te verbeteren.

Door je armbanden aan je rechterhand te dragen, projecteer je hoe je door anderen gezien wilt worden. Draag bijvoorbeeld amethist om je rechterpols om mensen om je heen te helpen zich meer op hun gemak te voelen. Draag een versterkend mineraalsteen, zoals tijgeroog of zwarte onyx, aan je rechterhand als je je energie naar buiten toe wilt overbrengen.

Het dragen van je armbanden om je rechterpols kan je ook helpen om jezelf af te schermen van slechte energie en je communicatie- en spreekvaardigheid te verbeteren. Het helpt ook bij het loslaten van negatieve energieën en emoties die je van binnen vasthoudt.

Reinigende stenen zoals zuivere kwarts kun je daarom het beste aan de rechterhand dragen.

Je rechterhand is ook je actieve, manifesterende hand, die helpt bij het uitlijnen van chakra's en het manifesteren van je doelen.

De meest fantastische mineraalstenen om op je rechterpols te dragen zijn:

Obsidiaan,
Amethist,
Bergkristal,
Carneool,
Granaat,
Lapis Lazuli,
Lavasteen,
Rookkwarts,
Tijgeroog,
Toermalijn,
Zonnesteen,
Zwarte Onyx,


Sommige stenen kunnen zowel om de linker- als de rechterpols worden gedragen; kijk naar de therapeutische eigenschappen om je te helpen beslissen en maak je armband altijd schoon voordat je van pols wisselt. Voordat je de mineraalstenen om dezelfde pols verschuift of vervangt, is het ook aan te raden om de armband eerst aan één kant te testen om te zien hoe je je voelt.

Het dragen van verschillende mineraalstenen armbanden met gebalanceerde energieën aan beide polsen zal je de beste energetische voordelen bieden om je te helpen je doel te bereiken.

 

 

 

Belangrijke punten vooraleer je je armband draagt.

Hoe je mineraalstenen armband activeren

Het activeren van kristallen armbanden is een heel persoonlijk en intuïtief proces. Hier zijn een paar veelgebruikte methoden om je kristallen armband te activeren en je ermee te verbinden:

Reinig je armband
Voordat je je kristallen armband activeert, moet je hem reinigen om de negatieve energieën die hij mogelijk heeft geabsorbeerd te verwijderen.

Je kunt hem reinigen door hem te smudgen met salie of palo santo, hem in de grond te begraven of een klankschaal te gebruiken.
Reinigen is heel belangrijk om de energie van het kristal te resetten en te zuiveren.

Meer uitleg vind je hier.

Stel je intentie in
Als je armband gereinigd is, kun je er een intentie voor maken, net als voor elk ander mineraalsteen.

Houd de armband in je handen, sluit je ogen en concentreer je op je doel. Je kunt positieve affirmaties opzeggen of visualiseren hoe de energie van je intentie het mineraalsteen opneemt.

Dit proces wordt gebruikt om de mineraalsteen te programmeren met jouw specifieke doel.

Draag je armband
Als de armband gereinigd en geprogrammeerd is, kun je hem gaan dragen. Dit is een geweldige manier om de hele dag door te profiteren van de energie van je mineraalsteen.  De keuze aan welke hand je je kristallen armband draagt is geheel aan jou.

Laad je armband op
Je mineraalstenen armband moet van tijd tot tijd worden opgeladen, op dezelfde manier als hierboven en op de link beschreven.

Maak contact met je armband
Breng wat tijd door met het vasthouden en verbinden van je kristallen armband.
Je kunt ermee mediteren, hem op je energiecentra leggen of hem gewoon dragen en je de hele dag afstemmen op zijn energie.
Dit helpt om een persoonlijke verbinding met de kristallen tot stand te brengen.

 

 

CONCLUSIE

Er is geen goed of fout antwoord op de vraag aan welke pols je je mineraalstenen armbanden het beste kunt dragen.

Sommige mensen dragen ze het liefst aan hun dominante hand, terwijl anderen graag wisselen afhankelijk van hun stemming of het type armband dat ze dragen. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke pols het beste bij je mineraalstenen armband past. Hoe je die draagt en met welke intenties is iets persoonlijk. Hoe dan ook het blijft een prachtig natuur product die jou zal laten schitteren.

Shop hier uw favoriete natural mineraalstenen armband

Bekijk hier de betekenis van alle mineraalstenen.